14 Aralık 2016 Çarşamba

Biraz Şımaralım Mı? | Evde Spa

    Kışın soğuk ve kasvetli havasının daha da ağır hissedilmeye başlandığı şu günlerde kendimize ayıracağımız bir saat ile canlanıp rahatlamak için Spa çok güzel bir seçenek.
     Evde spa deneyimi yaşamanız için güzel ve kolay bir yol paylaşmak istiyorum. Malzemelerimiz;
  • Ayak banyosu hazırlamak için kap ( Watsonstaki şişme pedikür tankları ideal :))
  • Bir-iki damla aromaterapötik Lavanta Yağı (Rahatlatıcı etkili hoş kokulu bir yağ)
  • Bir fincan kahve (Biraz tarçın, çok az zencefil ve çok az da karanfil tozuyla kış kahveniz hazır!)
  • Sevdiğiniz bir kitap
  • Kokulu mumlar (ambiyans önemli :) )
  • Ve hoş müzikler...
   Şöyle bir saat arkanıza yaslanın. Ayaklarınızı hazırladığınız hoş kokulu aromatik suyun içine bırakın. Elinize sevdiğiniz kitabınızı ve bir fincan kahvenizi alın. Aşağıda önerdiğim müziği de açmayı unutmayın. Bir kaç da kokulu mum işte tamamdır!


    Sizin hayatınızda sizden önemli hiç bir şey yoktur bunu unutmayın. Sınavlar sizin sınavınız olduğu için önemli, aileniz sizin aileniz olduğu için kıymetli, işinizin siz olmasaydınız bir anlamı olmazdı. Çağın en önemli hastalık sebepleri arasına giren stresle baş etmenin en iyi yolu yine kendinize yönelmenizdir. Yüklenmeyin kendinize bu kadar. Şu ana kadar geçirdiğiniz ömrünüzü düşünün, ne kadar da çabuk geçmiş öyle değil mi? Öyleyse şu ana da biraz odaklanın. Hayatın tadını çıkarın. Sorumluluklarınızı yerine getirecek enerjiyi bulamıyorsanız kendinize yüklenmek yerine rahatlayın. Sakinleşin, mutlu olun. Küçük küçük şeylerin tadını çıkarın. Böylece kendinizi daha iyi hisseder ve işlerinizi daha kolay yoluna koyarsınız.
    Elinizde ki imkanların bir önemi yok. Biraz kendinizi şımartın. Mutlu olun sevgili okurlar, Mutlu Olun...


2 yorum :