5 Eylül 2016 Pazartesi

Golden Rose Velvet Matte Ruj - İnceleme

   Benim gibi mat rujlar seven herkesin bir şekilde bu rujla karşılaştığını düşünüyorum. Benim bu rujla tanışmam ablamın düğün gününe denk geldi. O gün makyajımı kuaförde yaptırmıştım. Daha sonra yenilemek için yanıma ruj almadığımı farkettim. Ayrıca bana sürülen rengi de çok sevmiştim. Hafif pembe ve kızıl arası tatlı bir renkti. Şansıma kuaförüm o ruju yurtdışından getirdiğini Türkiye'de olmadığını söyledi. Ben de imkansız olduğunu düşünüp üzerinde durmadım. Yine de aynı renkten istiyordum.
   Düğün günlerini bilirsiniz her şey mükemmel olsun istiyor insan. Kendi düğünün olmasa bile :) O rujun aynısından bulamasam da idame ruju almam gerekiyordu. İlk bulduğum Avm'ye girip bir Cosmetica mağazasında "dudağımdaki rujun aynısından bana verebilir misiniz!" diye haykırdığımı hatırlıyorum. Bir kaç görevli kendi sorumlu oldukları stantlardaki rujları gösterseler de en sonunda kasiyer kız "bence sizin renginiz bu" diyerek bana bu ruju getirdi.
  Bir annenin bebeğini ilk kucağına alışı gibi bir andı :)) Ve kasiyer kız haklıydı..

Soldaki düğün rujum.(02) Sağdaki ikinci aldığım kızıl ruj (16)

   Kozmetik alışverişlerimde diğer tonlarına her baktığımda uçuk kaçık veya fazla iddialı renkler gördüğümü hatırlıyorum. Ancak geçenlerde yaptığım Gratis Alışverişimde çok hoş bir tonunu daha buldum. Dudaklara hafif kızıllık veren güzel bir tondu.


   Derken Golden Rose dünyanın en küçük ruju adı altında rujlar çıkardı. Bu rujlar da Velvet Matte serisinin mini halleri. Her alışverişe gittiğimde bir tane alıyorum sanırım. Gratis'te kasa önlerinde bulunuyorlar. Gerçekten de çok küçükler ama bunu bir icat gibi öne sürmeleri fazla reklam kokuyordu. Zira Avon gibi distribütörler üzerinden satış yapan ve sipariş usulü çalışan çoğu firmalar başta olmak üzere, birçok diğer firmanın da "numune-tester" ismiyle verdikleri rujlardan pek de farklı değiller. Ama farklı farklı tonlar alabilmek için bu testerları satmak belki bir yenilik sayılabilir. Çünkü hiç de günlük hayatta kullanmadığım renkleri sırf almış olmak için aldığımı fark ettim. Bu bir başarıdır Golden Rose, Tebrikler! :)
   02 ve 16 tam boylarına sahip olduğum rujlar. Diğerleri miniler. 18 çok güzel bir kırmızı. Ama benim tarzım 16 gibi daha pastel kırmızılar.

   Bu rujların en iyi yanı sanıyorum ki; yumuşak bir yapıda olmaları. Bazı mat rujlar lip balm olmadan sürülemeyecek kadar sert oluyor. Bunlar kesinlikle öyle değil. Kalıcılık konusunda pek takdir edemeyeceğim. Çok sık yenilemek gerekiyor. Pudralarla, spreylerle sabitleyip 1 saat içinde yenilemek zorunda kalabiliyorum.
   Benim son alışverişimde Fiyatı 13,90TL idi. Bu performansta bir ruj için uygun olduğunu düşünüyorum. Miniler de 2,50TL ye tek tek alınabildiği gibi set halinde Golden Rose bayiilerinde mevcut.

Not: Mini Boyların ilk çıkışlarındaki numaralandırmaları ile şuan piyasadaki numaralandırmaları değişmiş gibi görünüyor. Benim paylaştığım numaralar güncel olanlardır.

4 yorum :

  1. iyi günlerde kullan yeni bebişlerini ... sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. 02 ile 16 bende de var. Ama 22 ye bitiyorum 😍😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım velvet mattelerin içinde herkes için uygun renkler var :) :)

      Sil