7 Eylül 2016 Çarşamba

Alışverişkolik ve Bebeği - Okuduklarım

   Bir Alışverişkoliğin İtirafları adlı filmi izleyeniniz var mı? Çok eğlenceli bir romantik komediydi. Filmi ilk izlediğimden bu yana yıllar geçti. Ama ben defalarca daha izlediğimi hatırlıyorum. D&R raflarında gezinirken bu kitabı gördüğümde çok heyecanlandım. Çok sevdiğim bir filmin devam kitabını bulmuştum!

    Filmi izlemeyenler için bu kitap hakkında söyleyeceğim her şey spoiler niteliğinde. Bu yüzden uyarmak isterim. Rebecca'nın Luke ile evliliği ve bir bebeği olacağını öğrenmesi ile başlıyor öykü. Rebecca hala bir alışveriş çılgın ancak bu dürtüsünü kontrol etmeyi öğrenebilmiş durumda. Ayrıca artık kendi işini yapan Luke Brandon'ın karısı olmak, cebini hep dolu tuttuğu için daha rahat alşveriş yapabiliyor. Bebeği olacağını öğrendiği andan itibaren de tüm bu alışveriş merakı bebek mağazalarına kayıyor elbette.
    Bu kitap bana derin bir empati yaşattı. Luke gibi bir eşim olduğunu hayal etmeyi beceremesem de diğer tüm detaylar açısından kendimi Rebecca gibi hissettim. Başından geçen her olayı yaşar gibi. Ve aklından geçen düşüncelerin (saçma olduklarını bilsem bile) kendi düşüncelerim gibi benimsedim. Yazarın diliyle bunu başarabilmiş olması çok önemli. Ve kitaba çok ciddi bir sürükleyicilik katıyor.

Spoiler Alarmı!

    Bu kadar ciddi bir empati yaşayınca Becky'nin aldatıldığına dair düşünceleri bende de aynı duyguyu uyandırdı. Sanki ben karnım burnumdayken -her bir özelliğine ayrı taptığım- kocam tarafından aldatılmışım gibi yıkıldım. Hatta (hiç abartmıyorum) bu kitaptan sonra bende aldatılmaya karşı bir fobi gelişti desem yeridir!

Tatlı-hoş bir hikaye, filmdeki gibi hızlı akan olaylar ve aynı yoğunlukta romantizm bu kitapta da mevcut. Tavsiye ediyorum!

2 yorum :

  1. kitabı aldım ama henüz okuyamadım ilk kitaba bayılmıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk fırsatta okumanı tavsiye ederim. Epey eğlenceliydi :)

      Sil