26 Ağustos 2016 Cuma

Blippo, Japan Candy Box, Kawaii Box Sitelerinden Alışveriş

   Geçen yazımda Blippo.com üzerinden aldığım siparişin detaylarını paylaşmıştım. Bu yazımda da bu siparişi ücretsiz ve ücretli kargo seçenekleri ile nasıl gerçekleştirebileceğinizi ve aynı zamanda hazır sürpriz kutulardan nasıl edinebileceğinizi anlatacağım.
   
   Blippo ürünlerinin 5 farklı kategorisi var. Bunlar Candy& Snacks (Abur cuburlar), Mobile Accessories (Telefon aksesuarları), Stationery(Kırtasiye), Bags& Purses (Çanta ve cüzdanlar) ve Other Products( Diğer ürünler).
    Her bir kategoriden istediğiniz kadar ürün alabilir ve bunları tek siparişte birleştirebilirsiniz.

Ben bir cips bir de not kağıdı alıp sepete attım. Her bir ürünü sepete gönder (add to cart) e tıkladığınız zaman karşınıza sepetteki ürünler çıkacaktır. Alışverişinizi tamamladığınız zaman Proceed to Checkout a tıklamalısınız.


    Üyeliği tamamlayıp gerekli kargo ve fatura adres bilgilerini verdikten sonra karşımıza üç çeşit kargo seçeneği çıkıyor.

  1. Registered Airmail (Kayıtlı Uçak Kargo): Benim geçen alışverişimde tercih ettiğim yöntemdi. Tam 15 günde siparişim elime ulaştı. Kargo takibi için bana verdikleri barkod numarası yurt içinde ve dışında aktifti. Özetle kayıtlı posta şeklinde gelmişti. Gümrükte sorun olmaması için hediye şeklinde gönderilmişti. (Yurtdışı takip: http://beta.singpost.com/ Yurtiçi Takip: http://gonderitakip.ptt.gov.tr/)
  2. Free Shipping (Ücretsiz Gönderi): 1-3 üç haftada geldiği vaadinde bulunan seçenek. Bir arkadaşım bu seçeneği tercih ederek yaptığı alışverişine 21 günde ulaştı. Kayıtlı posta olmadığı için kargo takip şansınız yok. 
  3. Express Mail (Hızlı Gönderi): Bu seçeneği seçerseniz kargonuz Fedexle geliyor. Vaad ettikleri süre 7-10 gün. 10 günde gelecek bir gönderiye 75 TL ödemektense, 15 günde gelecek gönderiye 6TL ödemek bana daha mantıklı geliyor :)
   Ne alacağınızı seçmek çok zor oluyor. Hiç bilmediğiniz markaların ürünleri sonuçta. Bir de Japonyada meşhur olan bilinen ürünleri denemek istiyor insan. En azından ben öyle istemiştim. Kendileri en bilinen talep gören ürünlerden bir kutu oluşturup bana göndersinler diyorsanız bunun için de Japan Candy Box isimli sistemi kurmuşlar :)
   Bu site de Blippo şirketine ait. Yani ürünler aynı. Tatlısından tuzlusundan en çok talep gören 8-10 parça atıştırmalığı bir araya getirip Tokyo Treat gibi bir kutu oluşturmuşlar. Ancak Blippoda olan bazı çoklu ürünlerin tekli paketlerini gönderiyorlar. Ne hikmetse bu tekli ürünler Blippoda yok. İlla çoklu paketler alalım istiyorlar galiba. Bu bakımdan Japon Candy Box daha kârlı geldi bana.

Kawaii box ise Blipponun kırtasiye kategorisindeki ürünlerden oluşan süpriz kutusu. içinde genellikle bir adet pocky veya diy candy şeklinde atıştırmalık da eklenmiş oluyor. 
   Bu iki sitenin de sipariş şekli aynı. Tek bir kutu istiyorsanız 1 Month Plan seçeneği ile o ayki kutuyu alıyorsunuz. 3 aylık planın da pek farkı yok sanıyorum. 6 aylık planda aylık 1dolar indiriminiz oluyor. 1 yıllık planda ise ekstra bir kutu daha gönderiyorlar.
   Bu Kawaii Box ve Japan Candy Box sitelerinin tek kargo seçeneği var o da ücretsiz kargo. Muhtemelen Blippodaki ücretsiz kargo ile eş sürelerde ve özelliklerde gönderim yapıyorlardır.

  
Yurtdışından abur cubur gelene kadar mahvolur diye içimde bir korku vardı. Ama kargonun içinin bu "m" şeklindeki minik köpüklerle dolu olduğunu görünce bu siteyi takdir ettim :)


    Ayrıca bana gönderilen %10 indirim kuponu ile siz de indirim sağlayabilirsiniz :)
KAVAIILOVE

Alışverişimin detayları için biyrum efendim...

38 yorum :

  1. çok teşekkürler bilgiler için sizin sayenizde yakında blippo dan alışveriş edeceğim

    YanıtlaSil
  2. ayy kırtasiye görünce aklımı oynattım hemen denemem lazım bloğunu çok sevdim sık sık gezineceğim görüşürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli alışverişler diliyorum :) bloguma da hoşgeldinn :)

      Sil
  3. Bedava kargo alırsak, ptt/yurtiçi vb hangi kargoyla çalışıyorlar gibi bir şey sorsam yani evde yok iken kargo gelirse nereye bırakıyorlar bedava kargo ile bilemiyormuyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kayıtlı kargo ve ücretsiz olan kargo yurtdışından Singapurun yerel kargo şirketiyle gümrüğe geliyor ardından ptt gümrük kabulu ve yurtiçi dağıtımını sağlıyor 😊

      Sil
  4. Anladım teşekkür ederim bir şey daha sormak istiyorum ben gereğince eşya aldım bakiyem yetiyor fakat tam satın alma işlemini bitirecek iken bana "your card was declined" diye bir hata veriyor. Kartım ininal ve daha dün almıştım. blippo'nun mail adresiyle iletişime geçtim fakat en son attığım mesaja cevap vermiyorlar. Bu hata sizede çıktımı? çıktıysa nasıl çözdünüz veya sizce neden olabilir bir bilginiz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blipponun kullandığı kur biraz hatalı. Mesela bizde 1 dolar kuru 3.6 görünürken onlar 3.4müş gibi gösteriyor sitede. Yani sen 3.5 tl lik bakiyeye sahipsen banka senden 3.6tl çekmeye çalştğı için yetersiz kalablyor. Ayrıca benzeri bir hatayla ben de karşılaştm. Başlangıçta aldıklarımın az oldğnu bu yüzden alışverişimin tamamlanmadğını sanıp siteyle facebook üzerinden iletişime geçtim. Bana herhangi bir alt limitlerinin olmadğnı söylediler. Daha sonra farkettim ki bankam, Singapur firmasından alışveriş yaptığım için olayı hacker işi sanarak kartımı bloke etmiş. Bankayı arayıp açtırdıktan sonra alışverişimi tamamlamştım. Sizin sorununuz bu bahsettiğim 2 durumdan biri olabilir belki

      Sil
    2. tamam çok teşekkürler iyi akşamlar :)

      Sil
    3. Rica ederim iyi akşamlar :)

      Sil
    4. Ya kusura bakmayın yeniden rahatsız ediyorum ama ürün de çıkarttım hemde baya bir fark oluştu ama yine olmadı acaba bildiğiniz başka bir yolu varmı bunun?

      Sil
    5. Estağfurullah, ama maalesef başka birşey bilmiyorum. Belki ininal kart geçerli değildir..

      Sil
    6. Alanları duydum sorunsuz almışlar mastercard geçen heryerde de alınıyor diyorlar ben kartı dün çıkarttım hemen kullanmaya çalıştığımdan mı oldu acaba neyse ben tekrar tekrar çok teşekkür ederim çok yardımınız dokundu

      Sil
    7. Ne demek, keşke daha fazlasını yapabilseydim :) umarım sorununuz kısa zamanda hallolur 😊

      Sil
  5. Blippo'dan kendin yap şekerleri almak istiyorum sepete istediklerimi koydum sonra satın almak için tıkladım adres falan hepsini verdim ama ödemeyi nasıl yapacağım bilmiyorum çünkü bana 2 seçenek geldi biri kredi kartı diyo diğeri de PayPal diyo hangisini nasıl kullanacağımı ilmiyorum. Yardım edermisin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paypal sistemi artk Türkiyede kullanılamıyor biliyorsunuz. Ödeme için tek seçeneğiniz var o da kredi kartı. Kredi kartınızın bilgilerini girip ekrana gelen 3d security aşamasında telefonunuza mesaj ile iletilen şifreyi girersenz alışverişinizi tamamlamış olursunuz

      Sil
  6. Merhaba,

    Bu yazınızla ilerleyerek sonunda Blippo'dan aldım birkaç abur cubur. Teşekkürler o yüzden. Fakat hızlı gönderi seçeneği ile ilgili yanlış bir düşünceye sahipsiniz. İnternet sitelerine ''7-10 gün arasında ulaşacak'' demesinin sebebi ne olur ne olmaz diye yazıyorlar onu. Normalde hızlı gönderi içinde bulunan kargo firmaları Türkiye'ye en erken 1 en geçte 3 gün içinde teslim yapıyorlar kapıya. Mesela hızlı kargo seçeneğini seçtiniz fakat kargonuz kayboldu bu durumda aramakla uğraşacaklar ve teslim süresi uzayacak ve sizde doğal olarak ''Sitenizde 1-3 gün içinde ulaşacak yazmıştınız ama hala gelmedi?'' deme hakkına sahip olacaksınız ve para iadesi isteyeceksiniz. İşte siteler bu yüzden böyle yapıyorlar kafanız karışmasın, neyse tekrar teşekkürler. İyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Ben pttden aldığım bilgiye dayanarak söyledim o durumu. Hızlı gönderi ve normal gönderi singposttan ptt ye teslim edildikten sonra aynı işlemlere ve hıza sahipmiş. Ama sizin söylediğiniz teknik kısım benim bilmediğim kısımlar :) iyi akşamlar dilerim

      Sil
    2. Tekrar merhaba, 10 Mart akşamı verdiğim sipariş 24 Mart'ta elime ulaştı. Tam tamına 14 gün sürdü! Aslında hızlı kargo şirketlerini sadece çok acil durumlarda kullanmak daha mantıklı. Sonuçta alt üstü abur cubur. İsterse 2 hafta sürsün isterse 6 ay. Sonuçta çokta önemli birşey olmadığı için insan ne kadarda geleceğini pek umursamıyor.

      Sil
    3. Merhaba, siparişinize kavuşmanıza sevindim. Kargo seçenekleri elbette tercih meselesi :)

      Sil
  7. Merhaba,

    Bu yazınızla ilerleyerek sonunda Blippo'dan aldım birkaç abur cubur. Teşekkürler o yüzden. Fakat hızlı gönderi seçeneği ile ilgili yanlış bir düşünceye sahipsiniz. İnternet sitelerine ''7-10 gün arasında ulaşacak'' demesinin sebebi ne olur ne olmaz diye yazıyorlar onu. Normalde hızlı gönderi içinde bulunan kargo firmaları Türkiye'ye en erken 1 en geçte 3 gün içinde teslim yapıyorlar kapıya. Mesela hızlı kargo seçeneğini seçtiniz fakat kargonuz kayboldu bu durumda aramakla uğraşacaklar ve teslim süresi uzayacak ve sizde doğal olarak ''Sitenizde 1-3 gün içinde ulaşacak yazmıştınız ama hala gelmedi?'' deme hakkına sahip olacaksınız ve para iadesi isteyeceksiniz. İşte siteler bu yüzden böyle yapıyorlar kafanız karışmasın, neyse tekrar teşekkürler. İyi günler.

    YanıtlaSil
  8. Ödeme şekli nakit yapyapılabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef paypall ve kredikartı dışında seçenek yok. Ancak kredi kartı gibi kullanılabilen ininal kart ile önden kartınıza yüklediğiniz para ile alışveriş yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için.. https://eczacikiz.blogspot.com.tr/2017/01/kredi-kart-yerine-gecen-kart.html

      Sil
  9. Ödeme nakit yapılabiliyormu peki?

    YanıtlaSil
  10. ev adresini ingilizce yazmamız mı gerekiyor ? türkçe yazsak olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkçe yazıyorsunuz ama türkçe karakter kullanmayın. Zaten istanbul gümrüğe gelince kargonuzu ptt devir alıyor

      Sil
  11. Merhaba!Konnichiwa!!!!!! :D
    Nasılsınız?

    Herneyse, alışeriş yaptığımızda kredi kartımızı ele geçirme,hackleme gibi şeyler yapıyorlar mı? Ben internetten alışveriş yapmaktan korkuyorum fakat bunları kesinlikle almalıyım! Çok seviyorum çünkü bu tür şeyleri!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Blippo 3D security kullanmadığı için bahsettiğiniz ihtimaller nr yazıkkı var. https://eczacikiz.blogspot.com.tr/2017/01/kredi-kart-yerine-gecen-kart.html?m=1 bu linkteki yazımda kredi kartı yerine kullanılablen ininal kart tecrubemden bahsetmştim. Size de tavsiye ederim :)

      Sil
    2. Bu arada tekrar rahatsız ediyorum malesef. 3D security ne oluyor? ininal kart ile alışveriş yaparken %100 güvende mi olacağız?

      Sil
    3. Blippo 3d security kullanmadığı için ininal kartın bu özelliğinden faydalanmanız gerekmiyor. İninal kart ile alışverişin güven verici olan kısmı içine yatırdığınız para dışında bir parayı riske atmıyor olmanız. Örneğin 50 tl bakiyeniz var ve 50tllik alışveriş yapıyorsunuz, alışveriş gerçekleştikten sonra kredi kartı bilgilerinizi (ininal kart bilgilerinizi) hackerlar ele geçirirse içinde para olmadığı için güvende olmuş olursunuz :)

      Sil
  12. Eczacı ķız bişey soracaktım bu siteler sadece kredi kartı ile mi alınıyor? ? Cevap verirsen çok çok sevinirim siten çok güzel bu arada 😍😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer türkiye dışında isen paypall ile de ödeyeblrsiniz. Kredi kartı yerine kullanılabilen ininal kart ile ilgli bilgilendirme yazımı bu linkte bulabilirsin :)
      https://eczacikiz.blogspot.com.tr/2017/01/kredi-kart-yerine-gecen-kart.html

      Sil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kargoya verildiğini gösteriyor sevgili sude :) endişe edicek birşey yok blogumdaki yorumlara bakarsan alışveriş yapan herkesin siparişi er yada geç ulaşmış. Ücretsiz kargo talep ettiysen 2 haftaya siparişin elinde olur diye tahmin ediyorum :) yardım edebileceğim başka birşey olursa beklerim 😇

      Sil
  14. harika ilginizden dolayı teşekkür ederim ^^iyi günler sağolunn :)

    YanıtlaSil