25 Ağustos 2016 Perşembe

Blippo Alışverişim - Japon Abur Cubur, Kırtasiye ve Dahası

   Japonya dünyanın bir köşesinde bulunduğu için midir yoksa yemek zevkleri bizimkinden farklı olduğu için midir bilmem, bu aralar bu Japon abur cuburları çok moda oldu. Bazı videolarda denk gelip izlediğim abur cubur kutu açılımlarını gördükçe "ben de bir şeyler sipariş etsem mi?" diye düşünmeye başladım. Uzun bir araştırmadan sonra kargo ücretsiz uygun fiyatlıbir site buldum.
   Şuan diyette olduğum için abur cubur alma işini uzun bir süre sonraya ertelemem gerekiyordu. Tabi ben aşırı sabırsız olduğum için siteye sık sık girip ne alsam ne alsam diye bakıyordum. Hatta bir liste bile hazırladım. (Açım AÇ!)
   Derken bir gün dayanamadım, listede seçtiğim 2 farklı Kendin Yap şekerlerinin indirime girdiğini görünce sipariş etmek istedim. Kendimi de "asıl siparişimden önce bir ön sipariş olur, denemiş olurum hem..." Diye ikna ettim :) Bir sonraki siparişimde Çekiliş ödüllerinden olan Kracie Donut Yapma setini de sipariş edeceğim :)


   Yurt dışı alışverişlerimde ben daha önce bu kadar düzgün korunan kutu görmemiştim. İçi full şu "m" harfi şeklindeki köpüklerden doluydu. Bu sitede Japonya'nın; abur cuburları, kırtasiye malzemeleri, telefon aksesuarları, çanta ve cüzdanlar vb. bir sürü ürün grubu var. İstediğiniz üründen istediğiniz kadar alıp ücretsiz kargo seçeneğiyle alabiliyorsunuz.
  Blippo.com'dan alışveriş yapmanız için bir sonraki yazımda detaylı bilgiler vereceğim :)

Gelelim aldıklarıma..

 

Kracie Popin' Cookin' DIY Oekaki Gummy Land Kit       6.85 TL

Kracie Popin' Cookin' DIY Takoyaki set        6.85 TL


   Japonların kendin yap şekerlerinden bahsedeyim önce. Bol miktarda toz karışım bulunan küçük paketler gönderiyorlar. Her birini su ekleyip çeşitli malzemelere dönüştürüyorsunuz. Sonra ekle karıştır derken kendi abur cuburunuzu kendiniz yapmış oluyorsunuz. Bu ürünler muhtemelen çocuklar için üretilmiş olmalı diye düşünüyordum. Ama sağda gördüğünüz pakette Japonların meşhur "Takoyaki" isimli sokak lezzetinin kendin yap şekerini görene kadar. Epey karışık bir hazırlama şekli var. Hatta mikrodalga bile kullanılıyor.
    Soldaki pakette ise jelibon benzeri şekerler yapıyoruz. Bir kum havuzumuz oluyor ve içini renkli sıvılarla dolduruyoruz. O daha çok çocuklar için uygundur diye düşünüyorum. Ben ikisini yaparken de çılgınlar gibi eğlendim. Özellikle Takoyaki yi hazırlarken Carte D'or gibi markaların kek karışımlarından almışım da akşama yemek yapıyormuşum gibiydim. 

Yaokin Takoyaki Snack Stick    TL 0.95


    İkinci abur cuburum da bir çubuk cips. Sadece Kendin Yap şekeri almak üzere yaptığım bu alışverişte cipsin ne işi var diyebilirsiniz. Bahanem hazır! Bu cips takoyaki tadındaymış. Takoyakinin Kendin Yap şekerini sipariş ettiğim için gerçek Takoyaki nasıldır diye merak ettiğimden aldım. Yoksa abur cubur seviyor olmamla falan alakası yok yani, Hele obur olmamla hiç alakası yok. :))
   Abur cuburları hiç sevmediğim(!) için hemen açıp yedim :)) kargonun fotoğraflarını çekerken bir yandan da bunu açıp gömdüm diyebiliriz. Ve çok da beğendim. Bu cips markasını öven birkaç yazı okumuştum. Bence övgüye değer. Tadı biftekli ve ketçaplı Cheetos karışımıydı. Muhtemelen bir sonraki siparişimde bunun diğer çeşitlerini de alacağım :) Neden? Çünkü obur değilim :))


Pill Earrings    TL 3.87


   Mesleki aşkımdan ötürü hap şeklinde bir şey görür görmez anında sepete attım. Hatta "Pill Earrings" yazısını  "Pill Eraser"  şeklinde okudum. Silgi sanarak aldığım şey küpe çıktı özetle. Benim takı zevkimden fersah fersah öte olsa da ben bu şirin küpeleri takacağım :)) Diğer renkleri bittiği için sarısını almıştım. Eğer tekrar stoğa gelirse belki bir renk daha alırım :)
   "Ön Sipariş" diyerek kendimi oyaladığım alışverişim bu kadardı :) Tek tıkla alınabilsin diye hazırlanan abur cubur kutuları da mevcut. Onları da tavsiye ediyorum. Pek çok siteden daha uygun fiyatlılar ve daha lezzetli ürünler seçiyorlar. Adresi Burada.
   Şuradaki yazımda da bu sitelerden nasıl alışveriş yapabileceğinizi anlattım okumadan geçmeyin :)
   

25 yorum :

  1. Yanıtlar
    1. Ücretsiz kargolarım 2-3hafta içinde geliyor genelde. Ücretli kayıtlı postalar ise 2 hafta içinde ulaşıyor elime

      Sil
    2. Tesekkurler 11 kasidma siparis verdim gelmeyince endiselendim heral 1 haftaya gelir tesekkurler iyi günler

      Sil
    3. Ptt den SG ile başlayan takip kodunuz ile gönderi takibi yapabilirsiniz. Yurtiçine girince takipli kargo oluyor. Gümrüğe takılma durumunda bu şekilde görebilirsiniz.

      Sil
    4. +hixmet Kargonuz geldimi acaba?

      Sil
  2. çünkü.bende.sipariş.verdim.ve.durum.complete=tamamlandı.diyor.ama.hala.gelmedi.:(

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. https://eczacikiz.blogspot.com.tr/2016/08/blippo-japan-candy-box-kawaii-box.html buradaki yazımda detaylara ulaşabilirsiniz :)

      Sil
  4. Ben 20 ürün seçtim kartımda 242 tl var kargo ücreti ile 226 tl tutuyor ama sipariş veremiyorum kartta yetersiz para olduğunu söylüyor kafayı yiyeceğim lütfen yardım edin günlerdir uğraşıyorum hatta h-2 hafta olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bu bahsettiğiniz sıkıntı kur farkından kaynaklanıyor gibi. Blippo'da para birimi olarak tl'yi seçtiyseniz Blipponun kullandığı kur değerleri ile bankanızın kullandığı kur değerleri farklı oluyor. Bu nedenle genellikle blippoda tutar daha düşük görünüyor. Sepetinizden birkaç ürün çıkarıp tekrar denemenizi tavsiye ediyorum :)

      Sil
    2. Ayrıca KAVAIILOVE indirim kodunu kullanarak %10 indirim kazanabilirsin

      Sil
    3. çok teşekkür ederim ama kodu kabul etmedi bu arada bu kadar çabuk cevap geleceğini düşünmemiştim çooook teşekkür ederimm

      Sil
    4. Hmm kodun süresi dolmuş olabilir :) Rica ederim ne demek :)

      Sil
    5. şuan oldu Allahım erkek arkadaşım ile alacaktım şuan 50 tane teşekkür mesajı attı iletmemi söyledi çok teşekkür ederizz

      Sil
    6. Böyle olumlu geri dönüşler almak çok güzel :) Rica ederim her zaman burayım :)

      Sil
  5. ben 20 ürün seçtim sipariş edeceğim kartımda 246 tl var kargo parası ile siparişler 226 tl tutuyor ama sipariş veremiyorum failed diyor kartta yetersiz para olduğunu söylüyor ya ne alaka 246 tl yüklettim toplam sipariş 226 tl alamıyorum 2 haftadır uğraşıyorum lütfen biri yardım edebilir mi delirmek üzereyim

    YanıtlaSil
  6. MERHABALAR YAZINIZI YENİ GÖRDÜM AMA BENDE SİZE BAŞKA SİTEYİ SORMAK İSTİYORUN ADI PUSHEEN BOX AMA SİPARİŞ VERİLMİO DAHA DOĞRUSU TÜRKİYEYE GELİYORMU GELMİYORMU TAM OLARAK BİLMİORUM YARDIMM EDİN O SİTEDEDE AYLIK KUTU VERİYORLAR ÇOK KALİTELİ ŞEYLER AMA ALAMIYORUM YARDIMMM :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) biraz araştırdım ama dediğiniz gibi Türkiyeye gönderim yapmıyorlar. Amerika merkezli dağıtımları olsaydı Amerikadaniste.com gibi sitelerden halledilebilirdi ama şu durumda mail gönderip Türkiyeye gönderim yapmalarını rica edebilirsiniz :)

      Sil
    2. İLGİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKÜRLERR♥♥

      Sil
  7. MERHABA YARDIM EDİN NOLUR PUSHEEN ADLI SİTEDEDE AYLIK KUTU SATILIYOR VE ÇOK KALİTELİ AMA ALIŞVERİŞ YAPAMADIM Bİ İNCELERMİSİNİZ SİTEYİ OFF ÇOK ŞANSIZIM ACAYİP GÜZEL Bİ ÜRÜNDÜ :((

    YanıtlaSil