3 Ağustos 2016 Çarşamba

Ben kimim?

   Eczacılık Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. 5. yani son senemizde staj yaptığımız için Stajyer Eczacıyım denebilir :) Meslek kuralları (Reklam yasağı vb.) gereğince ileride sorunlarla karşılaşmamak adına kimliğimi gizli tutma kararı aldım. Kozmetik ve dermokozmetik ürünler ilgi alanıma girdiği için sıkça araştırma yapıyorum. Okulda da her türlü kimyasalın ve bitkinin insan üzerine etkilerini uzun uzun öğrendiğimiz için, bir ürün alırken içindekiler kısmını dikkatle okur ona göre karar verirdim. Zamanla çevremdeki insanlar genel olarak veya içerik hakkında bana sorular yöneltir oldu. Onlara bir faydam olduğunu hissettiğimde bunları bir blog aracılığıyla herkesle paylaşabilirim diye düşündüm. Bu sayede kendimi geliştirme ve sizlerden de birşeyler öğrenme fırsatı yakalamış olurdum. Böylece 2014 yılında kurmuş olduğum blogumu Mayıs 2016'da canlandırdım ve halen aktif bir şekilde yazıyorum. Kozmetik ve makyaj konularının dışında da hayatla ilgili bazı konularda fikirlerimi ve anılarımı burada paylaşıyorum. Bu nedenle eczacikiz.blogspot.com bir kişisel blogdur. 
   Umarım keyifli vakit geçirirsiniz. Takip etmeyi unutmayın :)
Hoşgeldiniz...
Eczacı Kız

6 yorum :

  1. çekilişe katılıp kaçmıştım, saç boyası olayından sonra inceleyeyim dedim . Böyle bi işe kalkıştığın için çok mutluyum kendi adıma :) takipteyim :) e- mail ile haberdar ol gadgeti ekleseniz ne güzel olur yazıları kaçırmak istemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumlarınız için tekrar teşekkürler :)
      Gadget'ı yeniden aktifleştirdim..
      Hep mutlu olmanız dileğiyle..

      Sil
    2. hemen katıldım teşekkürler :)

      Sil
  2. Merhaba bende bu sene eczacilik kazandım. Biliyorum konu dışı ama biraz eczaciligı anlatabilir misin? Okuması zor mu ? Okurken neye dikkat etmeliyim? Okuduktan sonra neler yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle tebrik ederim değerli meslektaşım.
      İnsan sağlığı ile ilgli her bölüm kutsaldır. Zamanla göreceksin ki yeri geldiğinde doktorlardan daha fazla sorumluluk almamız gerekecek. Ayrıca hastaların bir numaralı sağlık danışmanıyız. Bu bence çok gurur verici.
      Okuması kolay değil. Ama ön yargılı olmanı istemiyorum. İlk yıl nispeten rahat geçecektir. Sonra git gide zorlaşıyor. Ama o tempoya yavaş yavaş alışıyorsun. Ve nihayet son sınıfa geldiğinde çevrendeki insanlara sağlıkları hakkında yardımlar sunabilen bilgili bir eczacı haline geliyorsun. Bu kesinlikle paha biçilemez bir şey.
      Okuduktan sonra çok fazla seçeneğin var. Bunlardan en bilineni serbest eczacılık. Hastanelerde de hala eczacı açığı var. Endüstride çalışarak yükselebilir fabrika müdürlüğüne kadar çıkabilirsin. Veya firmalarda çalışır ve belki ceo bile olabilirsin. Veya devlet kademelerinde kurumlarda da eczacılık yapabilirsin.
      Tüm bunlar senin elinde. Seni umutsuzluğa düşürmek isteyenler de elbette olucak. Ama eczacılık yenilenen ve gelişen bir meslek.
      Başarılar diliyorum :)

      Sil
  3. Hangi üniversite acaba özel değilse :D

    YanıtlaSil