24 Temmuz 2016 Pazar

Canlandırıcı Yüz Maskesi Tarifi - Watsons Sıkıştırılmış Maske İle

    Ben ev yapımı maskelere bayılıyorum. İçeriğinde asla cildime zarar verecek koruyucu ve diğer katkılar olmadığı için de güvenle kullanıyorum. Ama tabii ki bazı konularda dikkatli olmak gerekiyor. Örneğin antibiyotikli maskeler; bu maskelerin içerisine eklediğimiz antibiyotik düzensiz olarak kullanıldığı için tolerans gelişiyor. Tolerans, vücudunuzdaki bakterilerin (hastalık yapan/yapmayan) kullanılan antibiyotiğin etkin maddesine direnç geliştirmesi ve etkilenmemesi anlamına geliyor. Bu sebeple her gördüğümüz maskeyi de yapmamak gerek :)

   Çok tatlı minik pastiller gibi görünen bu maskeler Watsons'ta Compressed DIY Facial Mask Sheet ismiyle 5TL'ye aldım. İçinde 15 tane var.


   Temelde iki malzememiz var. Salatalık ve bal :) Önce ellerimizi güzelce yıkamalıyız. Küçük boyda bir salatalığı önce bir kaseye rendeliyoruz. Karışımı hazırlayacağımız diğer kasenin içine 1 tatlı kaşığı bal ekliyoruz. Salatalık rendesinden bir miktar elimize alıp karışımı yapacağımız kasenin içine sıkıyoruz. Eğer evde katı meyve sıkacağınız varsa salatalık suyunu bu şekilde de elde edebilirsiniz. (Tülbent kullanmak da bir seçenek :)) 

    Salatalık suyunu balın üstüne ekledikten sonra üstüne 2 tatlı kaşığı su ekliyoruz ve karıştırıyoruz.


   Bir başka kasenin içine maskeyi bırakıyoruz. Hazırladığımız karışımdan 3 tatlı kaşığı alıp maskenin üstüne ekliyoruz.

   Maskeyi açarken sıkıntı yaşadığını söyleyenler olmuştu. Maske tam olarak rulo şeklinde sarılmış durumda. Resimde gördüğünüz gibi rahatça açabilirsiniz.


   Ta-da! Maskemiz hazır :) 20 Dakika boyunca yüzümüzde beklettikten sonra, temizleyici kullanmadan yüzümüzü yıkıyoruz. İçeriğindeki Salatalık cildinizi gerip tazeleyecektir. Bal ise son derece besleyicidir ve uygulama sonrası cildinizde ipeksi bir yumuşaklık bırakır.
  Alerji uyarısı: Özellikle bala veya salatalığa alerjiniz varsa bu maskeyi kullanmamalısınız. Güzellik daima sağlıktan sonra gelir :)
  Yazımı beğendiyseniz +1 bırakmayı ve blogumu takip etmeyi unutmayın :)

2 yorum :

  1. Kaçırdığım bir şey varmı diye baktım da. Kaç günde bir bu maskeyi uygulamamız lazım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçerisinde bal olduğu için yağlı ciltlere haftada 1 diğer cilt tiplerine haftada 2 tavsiye ediyorum 😊

      Sil