20 Ağustos 2017 Pazar

Sivilce Sorunum ve Dermaplus MD RX Clean

    Sanırım buraya "Sivilcelerimden Nasıl Kurtuldum?" "Bebek poposu gibi bir cilt hayal değil!"gibi başlıklar atmam lazım ama bu hikaye o reklam kaygısından çok sivilce hikayemin 1 yıllık kısmını ve gerçekten son olmasını umduğum mutlu sonunu anlatıyor.
    Bundan 1 yıl önce zaten hafif de olsa sivilce sorununa sahip olan cildim çıldırmış gibi kistik sivilceler türetmeye başladı. -Kistik sivilce derinin altında oluşan ağrılı yayılmacı türdeki sivilcelere verilen isim-. Antibiyotikli 2 çeşit krem ve antibiyotik hap ile doktor gözetiminde tedaviye başladık. Tabi öncesine hormonal olma ihtimalini eledik. İşin bu kısmı kafanızı şişirmek istemediğim ve doktorunuza veya eczacınıza danışmadan kendi başınıza ilaç kullanmamanız için özendirici olmamaya çalıştığım kısım. Gerçi özenilecek bir durum yok çünkü tedavi hiç işe yaramadı.


    Bir yıl boyunca ilaçlarım ile temizleyici ve tonik dışında hiçbir şey kullanmadım. Kullandığım antibiyotiğe direnç geliştirmem de yanıma kar kaldı. Bir yılın sonunda farklı bir dermokozmetik markasına geçmeye karar verdim. Daha önce salisilik asit içeren bir ürün kullanmadığımı farkettiğim için de Dermaplus MD markasının "RX Clean" temizleyicisi ile ilk adımı atmak istedim. Cildimin vereceği tepkiye göre serum tonik ve yağ dengeleyiciyi de kokteyle ekleyip yoluma devam edecektim.

    Şuradaki yazımda bahsettiğim üzere dermokozmetikler etkin maddeler(ilaç) içerirler. Bu ürün etkin madde olarak %2 Salisilik asit (asprin benzeri ilaç) %15 de Glikolik asit içeriyor. Birçok ürünü denemek zorunda kaldığım için bu üründen de artık pek ümidim kalmamıştı. Daha doğrusu dermokozmetikler yerine daha radikal etki gösteren ve ağır yan etkilere sahip ilaçlara bile razı olacaktım. Ama tam da bu esnada sanırım mucize olarak anılması gereken olay gerçekleşti. RX Clean bütün sivilcelerimi kullanmaya başladıktan kısa süre sonra yok etti. Hatta her zamanki gibi sivilcelerin ardında iz bırakmasını beklerken çok hızlı bir iyileşme gözlemledim.
    Birkaç meslektaşıma ürün hakkında geri dönüşleri sordum ve bu güne kadar denemediğim için artık kendime kızıyorum. Kullanan neredeyse herkes sivilce sorununun tamamen çözüldüğünü söylüyor. Yani diğer çözümler işe yaramadıysa ve kistik sivilceleriniz varsa denemeye değer diyebilirim.

    Temizleyiciyi kullanmaya başladıktan hemen sonra cildim korkunç derecede kurudu. Bu bana fazla geliyor sanırım diye düşünürken birkaç gün daha beklemeye karar verdim. Kuruluk zamanla azaldı ve cildim belli bir yağ dengesine oturdu. Yine de kuru geçen günler bana serum kullanmanın fazla gelebileceğini düşündürttü. Henüz doğru karar olduğundan emin değilim ama yaklaşık 2 aydır pms günlerindeki tek tek sivilceler hariç hiçbir pürüz yaşamadım. Özellikle kistik sivilcelerin tamamen gitmiş olduğunu bildirmekten mutluluk duyuyorum :)
    Benim için mutluluk Dermaplus MD RX Clean olmuş oldu. 1 yıl boyunca hiçbir şekilde çözüm bulamadığım sivilcelerin birden gidişine hem seviniyorum hem de geri gelir diye korkuyorum diyebilirim. Yine de bu günlerde aynaya bakmak beni mutlu ediyor ve bu duygu harika.

    Şimdi neden size gidin mutlaka deneyin demiyorum kısmına gelelim; her insan özeldir. Benim bu güne kadar denediğim tedavilerin pek çoğu %80-90 başarı gösteren tedaviler olmasına rağmen bende işe yaramadı. Bu durum bir çok sebeple açıklanabilir olmakla beraber özeti; "her insan özeldir" şeklinde. Sivilcenin tipi, durumu, ciddiyeti, daha önce uygulanan tedaviler, hatta kişinin yaşı kilosu vs uygulanması gereken tedavide belirleyici etmenlerdir. Bu sebeple uzman görüşü çok önemli.
Bütün yazının özeti olarak; ben bitap düştüğüm sivilce problemimi Dermaplus MD RX Clean ile çözdüm. Eğer siz de sivilce sorunu yaşıyor, düzgün temizleyici kullanımına ve bakıma rağmen çözemiyorsanız eczacınıza veya dermatoloğunuza bu ürünün size iyi gelip gelmeyeceğini danışın. Uygun olduğunuz düşünülüyorsa ve 220TL verecek bütçeniz varsa tavsiye ediyorum :) Dilerim sizin cildiniz daha uygun fiyatlı ürünleri sever. Benimki şımarık çıktı...

4 yorum :

  1. Merhaba Eczacı Kız, sana bir şey danışmak istiyorum. Bugün sivilce ve kepek için doktora gittim ve sivilce için yazdığı ilacı bugün kullanmaya başladım, adı benzamycin. Bu ilaç hakkında bir bilgin var mı? Yüzümde beklettikten sonra sadece su ile yıkadım ama çok geniş gözeneklerim olduğu için içime sinmedi ve arındırıcı bir şeyler kullanma ihtiyacı hissettim ama birilerine danışmadan da herhangi bir jel ya da köpük kullanmaya korkuyorum. Yardımcı olursan çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaçlar hakkında elbette ki bilgim var :D Benzamycin antibiyotikli bir sivilce kremi. Başarı oranı çok yüksek. Düzenli kullanım şart. Bir süre kullanıp bırakmak veya aksatarak kullanmak sivilcelerine direnç kazandıracağından çok düzenli kullanmalısın canım. Temizleyici olarak La Roche-Posay Effaclar jel benzamycin için güzel bir yoldaş olacaktır. Sabah ve akşam yüzünü effaclar jel ile yıkadıktan sonra kremini benzamycini sürmelisin. Başlarda hafif kuruluk oluşabilir kullanmaya devam etmelisin. İlerleyen günlerde gün içi yağlanmalar yaşarsan günde 3 kez yüzünü yıkayabilirsin. Benzamycine sabah akşam devam edersin. Eğer doktorun günde bir kez benzamycin yeterli dediyse akşamları kullan. Tedavin sürecinde yastık kılıfında biraz renk solması olabilir. ilacın içindeki peroksitten kaynaklanıyor. ilaçtan sonra ellerini de yıkamayı unutmamalısın :) 2 ay aralıksız kullandıktan sonra kontrole gitmeyi unutma <3

      Sil
  2. Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler :) Bana doktor günde 2 yazmış sanırım ama ben gündüzleri risk almak istemediğim için her gece yatarken kullanıyorum sadece. Sürdükten sonra ellerimi yıkıyorum, yastığıma da havlu serdim :D Sabah kalktığımda yüzümü Sebamed likitle yıkıyorum. La Roche-Posay Effaclar jel bana biraz pahalı geldi. Onun yerine Neutrogena Visibly Clear Yağsız Yüz Temizleme Jeli alsam o da iş görür mü acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar merhaba :) neutrogenayı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sebamed ile devam etmen daha iyi. Dilerim bu tedaviden en iyi sonucu alırsın sevgiler! ♡

      Sil