7 Ekim 2016 Cuma

La Roche Posay Effaclar K Krem - İnceleme

   Bir ay kadar önce sivilceye eğilimli cildim için yeni bir nemlendirici arayışına girmiştim. İnternette yaptığım araştırmalar sonunda farklı farklı markaların sivilce yatıştırıcı nemlendiricilerini buldum. Ben farklı farklı dermokozmetik markalarının bir arada kullanılmasını tavsiye etmiyorum. Zira her marka genel olarak belli başlı bileşenleri barındırır ve bazı bileşenlerin bir arada kullanılması birbirlerinin etkilerini örtebilir. (İlaç etkileşimi)
    Günlük olarak kullanıp asla vazgeçmeyi düşünmediğim La Roche Posay Effaclar temizleme jelinin yakın akrabası Effaclar K krem kullanmaya karar verdim. Eczaneden 50TL ye aldım.

   Bu yazıyı yazmak için 1 ay bekledim. Herhangi bir yan etki veya etkisizlik durumunu ölçüp tartabilmek için epey zaman tanıdım. Ve sonuçta genel olarak memnun kaldım.
    Bir de neden Effaclar Duo yerine K'yı tercih ettiğim konusu var; Duo, yeni sivilce oluşumunu önlemeye ve lekelerin görünümünü azaltmaya yararken, K, tıkalı gözenekleri temizlemeye, pürüz şeklinde görünen minik sivilcelerin giderilmesine ve aşırı yağlanmayı önlemeye yarıyor. İkisi de hafif ölçekte nemlendirici özellikte. Benim sorunlarım daha çok K'e göreydi. Böylece K'yı tercih ettim.

    İnce yapılı bir krem. Kokusu çok hafif ve sanırım havuç suyuna benziyor. Bu da ürünün içerisindeki retinil linoleat'tan kaynaklı. Roaccutane isimli hapı duymuşsunuzdur. Bu ilaç etkisini içeriğindeki retinoid ile sağlar. Sebum salgısını azaltarak ve yağ bezlerini baskılayarak gözeneklerin tıkanmasını ve sivilce oluşumunu önler. Retinil linoleat da retinoid benzeri bir bileşen ve bu sebeple sebum salgısını düzenleyici etkisi var.

   Bu kadar bilimsellik yeter :) ciltte bıraktığı his çok hoşuma gitti. Kadifemsi bir yumuşaklık oluşturuyor. Makyaj bazı olarak ideal yapıda. La Roche Posay de makyaj bazı olarak tavsiye ediyor ürününü. Sabah akşam uygulamada cildinizin ihtiyaç duyacağı nemi de sağlıyor. Ancak kuruya yakın ciltliyseniz ve arada bir çıkan sivilceleriniz varsa bu ürün yerine daha yoğun nemlendiricili bir ürünü kullanmanızı tavsiye ediyorum.

   İçerik İncelemesi


    Silikon içeriyor. Ama yağ bileşeni düşük bir kremi silikonsuz bulmak çok zor. İçeriğindeki salisilik asid ciltte bakteri üremesini ve sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı. Setil alkol aşırı hassas ciltliyseniz bu ürünü kullanmanızı engelleyecek nitelikte tahriş edebilecek bir madde. Genel olarak masum diyebiliriz :)


    Ürünün çok hafif bir peeling etkisi var. Ama benim cildimde gözle görülür bir soyulma yapmadı. Tekrar retinol linoleattan bahsedeceğim :) bu madde cilt üzerinde kalıcı bir etkiye sahip. Yani ürünü kullanmayı bıraktığınızda bile sebum salgınız azalmış oluyor. Ancak bu kalıcı etkiyi görebilmek için en az 3 ay kremi kullanmalısınız. İlk bir kaç hafta daha fazla sivilceye sebep olabilir. Ancak bende öyle bir durum olmadı. Herkeste olacak diye birşey söz konusu değil zaten.
    Ben genel olarak memnun kaldım. Bir anda mucizeler yaratması söz konusu değil. Bir dermokozmetik kremden mucize beklememeniz için bunu söylüyorum. Ama eşdeğerlerine göre oldukça başarılı bir ürün. Fiyat olarak da bu etkiye ve bu içeriğe sahip bir krem için uygun sayılır. Eczanelerde satılabilecek ruhsatı alamayan kremlere yüzlerce lira vermenizi hiç tavsiye etmiyorum :)


14 yorum :

  1. makyaj bazı olarak kullanılabilmesi çok iyi :)bu arada bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği yapıyorum beklerim sevgiler
    http://guzelvekulturluyum.blogspot.com.tr/2016/10/odullu-blog-kesif-etkinligi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler :) mutlaka katılacağım.
      Ben de çekilişime beklerim, son 5 gün!

      Sil
  2. K vitaminli kremi buldum :)))

    YanıtlaSil
  3. Açıklayıcı olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. CİLDİM KURU VE KIRMIZILIKLAR VAR KIRMIZILIK Uzerınde sıvılce çıkıyor arada ve yuzum kaınıyor bır ara hap kullandım ama işe yaramadı la roche serısınden kullanmak ıstıyorum ama hangisi uygun karar veremedim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. La roche'un effaclar serisi ve dolayısıyla ile bu bahsettiğim krem yağlı ve sivilceli ciltler için uygun. Siz kuruluk ve anladığım kadarıyla alerjik bir sivilce sorunu yaşıyorsunuz. Bu sebeple doktor tavsiyesi almanız daha uygun olacaktır

      Sil
  5. CİLDİM KURU VE KIRMIZILIKLAR VAR KIRMIZILIK Uzerınde sıvılce çıkıyor arada ve yuzum kaınıyor bır ara hap kullandım ama işe yaramadı la roche serısınden kullanmak ıstıyorum ama hangisi uygun karar veremedim:(

    YanıtlaSil
  6. CİLDİM KURU VE KIRMIZILIKLAR VAR KIRMIZILIK Uzerınde sıvılce çıkıyor arada ve yuzum kaınıyor bır ara hap kullandım ama işe yaramadı la roche serısınden kullanmak ıstıyorum ama hangisi uygun karar veremedim:(

    YanıtlaSil
  7. Şuan 65 Tl :') Çok açıklayıcı bir yazı olmuş teşekkürler vee 2 gün kullandım ama yinede bir tane sivilce çıktı :D bende etkisini biraz geç gösterecek galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk başlangıçta cildiniz hassasiyet gösterebilir. umarım ilerleyen günlerde beklediğiniz etkiyi görürsünüz :)

      Sil
  8. Sivilce izlerini geçirebilme ihtimali var mı bu kremin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzden kastınız kırmızı lekeler ise evet. İyileşme sürecini hızlandıracaktır. Ama kahverengi izlere hiperpigmentasyon serumları kullanılmalı. Çukurluklara ise hiçbir kozmetik ve dermokozmetik etki edemez.Dermatologların uyguladığı yöntemler işe yarayacaktır.

      Sil