17 Ekim 2016 Pazartesi

Blogger Olma Hayallerim ve Çok Daha Ötesi

    Ben çok küçük yaşlarda kozmetiğe merak sarmış biriyim. Bu mini mini bir kızken yüzüme annemin makyaj malzemelerini sürmemden çok daha öte bir şey. Toplum içinde insanların "doktor ablama K vitaminli sivilce kremi yazmış ama bir işe yaramıyor, zaten çok pahalı bir daha almayacağız" diyerek başkalarına hiç bilmediği konularda bir şeyler anlattığını işittiğim anlarda alevlenen bir duyguydu. Burada bahsedilen K vitamini tamamen bir yanlış anlama. La roche posay Effacler K kremin "K" harfini vitamin zannetmekle alakalı bir durum. Ve bu cümleyi kuran arkadaşla küçük bir muhabbet sonrasında ablasının kremi çok yanlış kullandığını gördük.
   Bu tip durumlar bana toplumda kanayan bir yarayı gösterdi. Eczacı meslektaşlarım belki beni çok eleştirecekler ama Dermo-kozmetik ürünler hakkında yeterli açıklamayı eczanelerimizde maalesef bazen alamıyoruz (internet siparişleri zaten en büyük hata bunu unutmayınız). Eğer eczanede size dermokozmetik ürün satışını bir firmanın elemanı yapıyorsa bilin ki sizin cildinizden çok kendi komisyonunu düşünerek ürün öneriyordur. Bu yüzden daima eczacılarla muhattap olun. Bir Sephora çalışanı bile size cildinizle alakalı binlerce öğüt sıralayabilir. Ama bu öğütler de tanıtım günlerinde aldıkları kısa ürün bilgilerinden ibaret işin aslında. Size her konuda en yakın sağlık ve cilt bakım danışanınız daima eczacınızdır bunu lütfen unutmayın.

   Neyse konudan sapmayacağım :) Kendi eczanemde misafir ettiğim hastalarım elbette ki göz bebeğim olacak. Ama bunun dışında eczane ortamında ulaşıp bildiklerimi aktaramayacağım insanlara da yardımcı olabilmenin belki de en çok tercih edeceğim yolu blog yazmaktı.
    Hani hep derler ya sevdiğiniz işi yapın diye. Ben insanların sağlığına bu denli değer veren bir mesleğin benim için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum. Ama insanı ölümden döndüren ilaçların ve Kanuni'ye şiir yazdıran beden sağlığının bu mecrada(internet) işlenmesi pek mantıklı değil. Zira internette hastalık araştırmaları sonucunda kendini hiv veya kanser gibi ölümcül hastalıkları olduğuna inandırmış ancak yalnızca grip geçiren hastaların olduğunu görmek çok üzücü.
    İşte bu yüzden ben de mesleğimin belki de en zevkli kısmını blogumda yazmaya başladım. Blog yazarlığı özellikle benim mesleğime kıyasla para kazandırıcı bir alan değil. Burada yazdığım şeyler yalnızca sizlere ulaşmak ve yardımcı olmak adına yazdığım yazılar. Beni bugün kaç kuruş kazanmışım merakı değil kaç insan blogumu ziyaret etmiş, kaç yeni güzel takipçi kazanmışım duyguları motive ediyor.
    Ve hala en çok sevdiğim mail "... sizin yazınıza yorum yaptı" başlıklı mailler. Bana gelen tüm soruları elimden geldiğince detaylı yorumluyorum. Öneri isteyenlere en iyi bildiğim ve en çok sevilen ürünleri öneriyorum. Ve ben gerçekten bundan çok mutlu oluyorum!

    Takibe ve iletişime devam edelim. Sizleri çok seviyorum.

Bu da böyle duygusal bir yazı olsun.. :)

4 yorum :

  1. canım umarım herşey hayal ettiğinden bile güzel olur ...

    YanıtlaSil
  2. Yaa ne güzel yazmışsın :) (grip olunca kendine farklı teşhisler koyan insanlar kısmına dahil biri olarak) Takibe devam edeceğim mutlaka. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkürler. Allah hastalık göstermesin inşallah :)

      Sil